INTUCH NORDUCH JAKALMO´S MAGOS

"Magos"

 
Startsida      Våra hundar
 
 
Ras: Mudi
Född: 1999-03-15
Höjd: ca. 42 cm
Vikt: 11 kg
HD: A / Ögon: ua (2002)


Mentalbeskrivning

   
   

Denna lilla underbara mudihane kom till oss i början av juni 1999, han var då 10 veckor och en glad krabat.

 Magos som han heter och kallas är en levnadsglad och lite ouppfostrad men försynt liten hund. Först tyckte han inte riktigt om okända människor men det tränade vi bort så idag tycker han om de flesta, särskilt om de bjuder på något gott.

Tyvärr så tyckte inte Magos om att träna varken lydnad eller agility så det blev mest utställningar vi höll på med. Men där gick det desto bättre. Han lyckades nämligen bli både Nordisk och Internationell Utställningschampion.

På äldre dar när vi hade skaffat vår första golden retriever så upptäckte vi att Magos tyckte det var jättekul att få hämta dummiesar (tygpåse som man har när man tränar jaktapportering) så han får vara med ibland när vi tränar.

 

Magos har varit en helt underbar liten Mudi som har förgyllt min vardag något enormt. Han har varit kärnfrisk hela sitt liv, de enda gångerna vi har varit hos veterinären är när vi har kollat höfter och gjort ögonlysning samt vaccinerat honom. Nu på gamla dar börjar hans ögon bli lite grå men så är han ju också 13 år i år (2012) så någon gång ska det ju synas att han är gammal.

För hans tempo är det inget fel på det är fortfarande samma fart när han jagar de "gule" hundarna.